Posts

Showing posts from March, 2015

I Fine Thank You... Love You (Review)

Image
salam

lama aku x spend masa untuk my siblings. last week pun sempat balik umah 1 hari je, sangat tkejar-kejar nak siapkan keje...

pastu rasa cam rindu sangat kat family (padahal aku balik umah setiap minggu hokay)

then my sis ajak tengok cite ni I Fine Thank You... Love You
suddenly teringat my coursemate ade cite pasal movie ni. dia cakap best. so aku pun teruja nak tengok.

pegila kami 4 beradik.





 I was so impressed with the leading actress Preechaya Pongthananikorn - who spoke English very well and has a great accent tho, I thought this is one of their strategies to bring this film to the international level---i guess so. She looks absolutely stunning and resembles Korean actress, nice nice

And the leading actor- Sunny Mehta Non Suwan, Oh Emm Gee, he was soooo gorgeous and looks like a Filipino actor- Dingdong Dantes. (but handsome lagi die ni)

even the supporting actors/actress did a good job as well. i  was laughing so hard like a crazy woman,

and at some part I even stood up for …

Kerabu Sotong terbaik!!!

Image
Assalamualaikum..
woot woot lama tak update blog... biasa la, banyak komitmen kunun2nye...
hehe, so hari ni aku sedang berhoyeh2 kat umah sempena cuti mid sem.. tapiiiiii
cuti mid sem bukan tiket aku untuk bergumbira.  banyak lagi perkara aku nak kena selesaikan. adesss
even tho aku bz, tapi still ada masa untuk asah skill masakan aku..wahaha
mak tanya nak masak ape hari ni, ada sotong tu ha...nak masak sambal ke??? aku pun watla muke jerk...
"mak, bosanla asek makan sotong masak sambal, ape kata kita masak benda lain lak"
"haih sukati la, mak nak sambung menjahit ni, pandai2la kamu masak ye.....trettt trettt tretttt (bunyik mesin jahit mak aku)
hahaha orait mom!!!
lalu aku pun gi capai henset, skrol atas skrol bawah, then terjumpa la beberapa website pasal kerabu....
waaahhhh, masak kerabu pun syok nih!!!
tapi aku gubah sikit bahan2 utk kerabu sotong nih, ikut citarasa masing2 la kan...
so ni bahan2nya :-
sotong (1/2 kg)air perahan limau nipis (2 biji pun boleh)bawang …

Tersenyumlah Wahai Hati yg Bersedih

Image
Assalamualaikum...

nak share 1 video dari mohamednaqib

sedih rasa...

terasa kerdilnya kita sebagai hamba Allah

jom la tengok video ni


Mini Giveaway Jom Jawikan cogan kata ini.

Image
salam...

wah, bagusnya contest dari blog cikgu ieta ni...

jawikan cogan kata yg diberikan..hihi






saja nak try ejaan jawi yg terbaru.

maklumla dulu aku membesar dengan ejaan jawi lama...

so agak banyak perbezaan di situ...

kadang2 kita rasa dah betul dah kita eja tu, tapi salah la pulakkk

pembaharuan demi pembaharuan dilakukan untuk selaraskan ejaan jawi dengan ejaan rumi.

sekurang-kurangnya kita akan lebih alert dgn ejaan baru ni kan kan kan..

cakap banyak pun xgune...

so, amacam..

jom la kita sahut cabaran cikgu ieta kita ni...yok2,


Jawapan saya:-
                                                          1. Berhati-hati di jalan raya                                                               برهاتي-هاتي د جالن راي
                                              2. Patuhi peraturan jalan raya                                               ڤاتوهي ڤراتورن جالن راي
                                3. Ingatlah orang yang tersayang                 ايڠتله اورڠ يڠ ترسايڠ
                        …

Wordless Wednesday

Image
salam alaik














mari bersyukur =)