Posts

Showing posts from April, 2015

Tips Tidur Berkualiti

Image
Assalamualaikum

malu-malu pula nak post entry baru.
kelakar rasa. tau tak sebab ape?
sebab aku baru bangun tidur, then tiba-tiba rasa nak
kongsi pengalaman tidur tadi...haha motiffff?????

okaylah
perasan tak, ramai orang duk merungut pasal rezeki???
asal rezeki susah nak masuk?
kenapa rezeki sempit?
kenapa tak cukup duit?
bla bla bla...

cakap pasal rezeki, sedar tak kita bahawasanya tidur yg berkualiti juga merupakan salah satu rezeki yg kita tak pernah nak ambik kisah? (ayatttt kemain lagi)

perasan tak kita, semakin kita sibuk, semakin payah nak lelapkan mata?
perasan tak bila kita makin meningkat usia, kita akan hadapi masalah sukar tidur malam atau istilah femesnya --- insomnia. apesal la aku asyik terkeliru dengan amnesia??hahah nampak sangat jarang guna term ni..mih3

berbalik pada topik asal...
pernah tak kita terfikir kenapa bayi atau anak kecik senang je lelapkan mata?? jawapan tipikal, ala baby manade masalah. ok fine, manade manusia yg takde masalah dalam dunia ni kan. tapi a…

Sad Wednesday

Image
Nothing to say much...
It's 1st of April
Starting a new month with a gloomy face

In fact, i'm feeling so blue today...definitely an unwelcome obligation!!

Me, neither an expert nor an economist, but from my point of view, they should not implement this GST yet.

why???

okay, if they are undoubtedly saying this tax will boost up our economy, then show us how...

I think, at least
...
...
...


give a trial period, so that we can see whether the government could proceed and implement this GST.Wait, lets try to educate us about GST (not merely thru video clip or a full list of GST exempt items or whatsoever), BUT from every aspect such as the banking area, household items, groceries, automotive, business, and in general. so we can understand....(pity those pakcik makcik whose still dont have any idea about this issue)The most important thing is to educate those who are involved in GST implementation. Some of them not really understand and know what are they doing, just following the…