Posts

Showing posts from June, 2016

The Garage KL

Image
Salam... Hai2. nak share sket pasal cafe hipsturrr yg di viral2kan tuh, best ke...hee, nak jugak usha cane la tempat tu kan.
So, malam tu lps bbuka n tarawih, aku and aman gi la ngeteh kat sana. takde la jauh sangat dari lokasi kitorang. if korang nak tau, cafe tu betul2 depan Restoran Istana Bambu. 
Heee, Dulu kitorang penah celebrate besday kat sana...best2, suasana yg syok, makanan pun not bad, harga okla, affordable and recommended sangat. 
okay, mcm tukang promote lak aku ni, de dapat komisyen tak agak2? heheh
ok da sampai, memang lain dari yg lain la layout cafe ni. ada stage, perhaps utk orang perform kot. tempat ni kire sesuai la nak santai2. borak2. gusip2. 
memandangkan kitorang masih kekenyangan, maka kitorang decide nak minum jela, and aman kepingin nak mkn nutella cheese cake, silakan makcik... byk benda kitorang borak kan. minum2 smpi kembung perut, then kami decide nk balek. mybe next time akan spend masa lama sket kt sini. environment boleh tahan.. baiiiiii






Salam Ramadan

Assalamualaikum...

Salam Ramadan buat semua umat Islam di seluruh pelusuk dunia.
Diam tak diam, da 15 hari kita semua berpuasa. kejap je kan.
Ada yg serius lakukan ibadah, ada yg juz biasa2 dan ada yg juz main2 dan takde lakukan apa2 perubahan dlm bulan yg mulia ni. Aku pulak? cuba lakukan yg terbaik, insha Allah.


okla, nak share pengalaman aku puasa kat kampus. kalau dulu2, bulan puasa jatuh time kitorang tgh stadi, maksudnya kena g klas la kan...so, ade la bazar utk students gi shopping juadah utk berbuka. memang meriah tak hengat.


kadang2 malas nak gi, sebabnya orang ramai sgt (dasar pemalas!). hey, betulla... ada yg sanggup beratur panjang2 and bhimpit2 asalkan dapat beli juadah feveret. kadang2 angkut segerombolan rombongan gi bazar, pusing2 tawaf 2 3 round, last2 beli sebungkus nasi n air. tu je... e eh... tula namanya student kan. rindunya suasana tu.


sekarang, da lebih 10 tahun berlalu. suasana tu da tak sama lagi. kebetulan tahun lepas and tahun ni, bulan puasa jatuh pada cut…